Nyttigt "godis"

 

Clean Chokladpudding

1/2 banan. 1/2 avocado. 1 skvätt valfri mjölk. Kakao. 1 msk kakaonibs.

Mixa banan och avocado. Tillsätt en skvätt mjölk och mixa lite till. Blanda i kakaopulver (lite i taget och smaka av). Blanda i kakaonibs.

Toppa gärna med hallon vid servering.


Clean Chokladglass

1/s banan (fryst i bitar). Kakaopulver. Kakaonibs. Mixa den frysta bananen. Blanda i kakaopulver (lite i taget och smaka av). Blanda i kakaonibs och mixa några sekunder till

 
 
 
 
Wokat äpple med kanel och kardemumma

Tärna äpplet. Stek/woka i kokosolja

(gärna med smak).

Krydda med kanel och kardemumma.

Servera gärna med en klick (msk) ekologiskt osötat mandelsmör.

 

 

 

 

 

Grönkålschips med sting

Grönkål. Olja (sesam, raps eller oliv). Salt. Chiliflakes. Sätt ugnen på 200°.

Dra av grönkål grönkålsbladen från stjälkenoch fördela i lagom stora delar.

Lägg i en skål och häll över lite olja.

Massera in oljan på bladen och tillsätt salt (och ev chiliflakes).

Strö ut bladen på en plåt. Sätt i ugnen i fyra minuter. Kolla av. Det är lätt att bränna chipsen.

Är de bra efter fyra minuter i ugn så ta ut dem, annars låt stå ytterligare någon minut.

 
 

 

Personlige tränaren Michael Angress har tipsat om dessa nyttig alternativ till glass och godis, när han var med på nyhetsmorgonen nyligen (tror i måndags) och visade detta. Allt verkar inte vara med på bilden. Dessutom är det brownies med dadlar, med på bilden, som han tog med, men det finns det inte recept på.

Men här är ett recept på....

 

Brownies med dadlar.

1 dl valfria nötter (t.ex. hasselnötter eller mandlar)

1 dl urkärnade dadlar

½ dl kakao ½-1 dl mjölk

Valfritt: Lite sötning (t.ex. socker, stevia, honung, vaniljsocker, agavesirap)

Frosting 1 avokado 3 msk honung  1 msk kokosolja 3 msk kakao Valfritt: Vaniljpulver/vaniljsocker. Tror inte det är frosting uppepå dom brownies på bild, så det kan du göra som du vill med.

Gör så här:

1. Mixa nötterna 

2. Tillsätt dadlarna, kakaon och häll ner mjölken succesivt och mixa tills du får en fin smet

3. Fördela smeten i en form och ställ in i kylen medan du gör frostingen

4. Mixa avokado, honung, kokosolja och kakao (och eventuellt vaniljpulver om man vill) till en slät smet 5. Lägg frostingen över nötlagret och ställ in i frysen ett litet tag tills det går att skära kakan i bitar

6. Ät och njut!

 

 

Matbloggstoppen

Kommentera här: