Nyttiga kesoplättar

Vill göra dessa goda kesoplättar, men då ska jag nog ha grekisk yoghurt, räkor, rödlök och stenbitsrom till dem, istället för det traditionella sylten och grädden. Då blir det ungefär som langos ju. Åh gud vad gott...synd att jag inte har keso hemma idag.
 
 

        Ingredienser:                               Servering 1                                           Servering 2

  • 250 g keso                                1–2 dl blåbär, hallon el jordg.             2 dl majonnäs
  • 5 ägg                                         2 dl grek. yoghurt el vispgr.                 1 burk räkor i lag
  • 2 msk fiberhusk                                                                                        1 knippe dill
  • 2 msk smör el kokosfett

 

Gör så här

1. Blanda alla ingredienserna till smeten i en skål. Låt svälla i 5 minuter eller mer.

2. Värm smör el olja i en stekpanna, gärna teflon eftersom kesogrynen fastnar lätt när de smälter. Stek plättarna på medelhögvärme 3–4 minuter på varje sida. Vänd försiktigt.

3. Servera med bär och vispad grädde eller yoghurt. Eller med räkröra som består av majonnäs, väl avrunna räkor och finhackad dill.

4. Eller hitta på eget att servera med, som mig. 

 

Antal: 3–4 portioner                     Energi: 377 kcal
                                                        Protein: 30 gram/portion
                                                            Fett: 30 gram/portion
                                                            Kolhydrater: 3 gram/portion

 

1 Susanne:

skriven

Åh smaskig! Föredrar nog din typ- ala langos. Ska pröva.

Svar: Ja gör det. :-D
BrunettGunda

Matbloggstoppen

Kommentera här: