Dubbelt så goda kakor

  • Tillagningstid: Över 20 min
  • Svårighetsgrad: Avancerat
  • Portioner: Ca 35 stycken
  • Ingredienser

    Fyllning:

    Gör så här

    1. Sätt ugnen på 175°C.
    2. Mal nötter och mandel i en mandelkvarn eller mixa i en matberedare. Blanda med florsockret. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner nötblandningen.
    3. Klicka ut ca 70 teskedsstora klickar på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter. Låt kakorna kallna på plåten.
    4. Vispa ut majsstärkelsen i kaffet. Sjud 2-3 minuter under omrörning till en kräm. Låt svala och rör ner äggulan.
    5. Rör smör, florsocker och vaniljsocker smidigt. Rör ner kaffekrämen lite i taget i smörkrämen under omrörning.
    6. Lägg ihop kakorna två och två med smörkräm emellan. Förvaras i frys. Ta fram kort före servering.

    1 sanna:

    skriven

    Skulle du vilja rösta på mig på veckans blogg? :) Jag är nummer 8. Skulle vara snällt! :) Hoppas du har en fortsatt bra dag! :*



    http://aphotostory.blogg.se/2010/december/finalister-veckansblogg.html

    Matbloggstoppen

    Kommentera här: