Dubbelt så goda kakor
Ingredienser
- 100 g hasselnötter (ca 1 1/2 dl)
- 100 g sötmandel (ca 1 1/2 dl)
- 4 dl florsocker
- 4 äggvitor
Fyllning:
- 1 msk majsstärkelse (Maizena)
- 1 dl starkt kallt kaffe
- 1 äggula
- 125 g smör
- 1/2 dl florsocker
- 1/2-1 tsk vaniljsocker
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Mal nötter och mandel i en mandelkvarn eller mixa i en matberedare. Blanda med florsockret. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner nötblandningen.
3. Klicka ut ca 70 teskedsstora klickar på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter. Låt kakorna kallna på plåten.
4. Vispa ut majsstärkelsen i kaffet. Sjud 2-3 minuter under omrörning till en kräm. Låt svala och rör ner äggulan.
5. Rör smör, florsocker och vaniljsocker smidigt. Rör ner kaffekrämen lite i taget i smörkrämen under omrörning.
6. Lägg ihop kakorna två och två med smörkräm emellan. Förvaras i frys. Ta fram kort före servering.
skriven
Skulle du vilja rösta på mig på veckans blogg? :) Jag är nummer 8. Skulle vara snällt! :) Hoppas du har en fortsatt bra dag! :*
http://aphotostory.blogg.se/2010/december/finalister-veckansblogg.html