Trerätters Alla Hjärtans dag middag

Räktoast (4 port.)
4 rostade brödskivor
smörgåsfett/smör till stekning
ca 750 g räkor
1 knippe dill
3 kokta, hackade ägg
1 knippe sparris
Kockens vitpeppar malen
Dressing
2 msk olja
2 msk vit balsamvinäger
1-1 ½ tsk Kockens citronpeppar
Ca 1 tsk Kockens persillade
grönsallad
Cajunkyckling med potatispotpurri
ca 600 g kycklingfiléer eller lårfiléer
smör/olja till stekning
Cajunkrydda
½ tsk Kockens spiskummin
1 tsk Kocken paprikapulver
1 tsk Kockens oregano
2 tsk Kockens lökpulver
1 tsk Kockens vitlökspulver
1 tsk Kockens vitpeppar
1 tsk Kockens svartpeppar grovmalen
2 tsk Kockens timjan
2-3 krm Kockens cayennepeppar
salt
800 g mandelpotatis
2-3 morötter
1 rödlök
ruccolasallad
2 dl valfri tjock yoghurt eller crème fraiche
Chokladmousse med nötkrokant
1 förpackning Kockens chokladmousse med tillhörande ingredienser
1 ½ dl vispgrädde
1-2 dl hallon
Nötkrokant
25 g smör
1 dl socker
1 ½ dl grovt hackade hasselnötskärnor
Tillagning räktoast
1. Rosta bröden.
2. Skala räkorna och blanda med hackad dill och ägg. Vispa ihop dressingen och häll över räkorna. Låt stå och marinera tills servering.
3. Smöra bröden. Stek den gröna sparrisen hastigt i smör, salta och strö över vitpeppar. Ta med pepparkaksmått ut hjärtan ur bröden.
4. Lägg bröden på fat och fördela över sparris och räkor. Garnera med sallad. Servera genast.
Tillagning Cajunkyckling
1. Låt kycklingköttet bli rumstempererat. Blanda samman kryddorna, gärna med några tag i en mortel. Häll 1 ½ -2 msk Cajunkrydda i en plastpåse och lägg i kycklingköttet. Stäng påsen och skaka väl. Låt ligga en stund för att marinera.
2. Salta köttet och bryn försiktigt runt om utan att bränna dem. Lägg över i en ugnsfast form och stek dem i ugnen på 175 °C tills innertemperatur är ca 72 °C. Passa noga.
3. Skrubba potatisen och dela i mindre bitar. Skala morötter och lök. Skär morötter i slantar och löken i klyftor. Lägg på en bakpappersklädd plåt, ringla över olja och blanda så alla ytor blir täckta. Strö över salt.
4. Stek i 225 °C i ca 25 minuter eller tills de har fått fin färg och är klara. Blanda lätt med ruccola och servera det till kycklingen med tjock yoghurt till.
Tillagning chokladmousse
1. Tillred chokladmoussen enligt anvisning på förpackningen. Fördela moussen i glas eller mindre formar. Ställ kallt.
2. Nötkrokant: Koka smör och socker tills det fått en gyllenbrun färg. Rör om då och då. Vänd ner hackade hasselnötskärnor och häll snabbt ut på bakpappersklädd plåt. Låt stelna. Krossa krokanten i lagom stora bitar och strö över chokladmoussen. Servera resterande i en skål bredvid.
3. Garnera med vispad grädde och hallon.
Receptet är från kocken.se
skriven
det där låter som en väldigt bra meny :)