Snabba och enkla muggkakor

Hej på er i regnet (Iaf regn här i Enköping). Ganska skönt ändå med en lite svalare dag,
bara det blir sol snart igen :D
 
Jag har länge tänkt prova på att göra muggkaka/mugcake, men det har inte blivit av. Kanske ska överraska
min karl ikväll med det, när han kommer hem från jobbet. Har ni testat någon god som ni vill rekommendera?
Då kan ni väl rekommendera den i en kommentar. Jag har jordnötssmör hemma, så kanske ska hitta på ett recept med det. Här har jag iaf hittat några som jag gillar....
 
Nutella muggkaka
                                            Ingredienser:                                           
3 msk nutella
5 msk mjölk
4 msk vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
 
Gör så här:
Smörj en mugg med olja
Blanda nutella och mjölk i en mugg.
Tillsätt mjölet och blanda, sedan lägga bakpulver och blanda igen.
Ställ in i mikron på full effekt i ca 1 minut
Servera med glass eller vispgrädde
 

Chocochock muggkaka 

Ingredienser:

3 msk Smör, 3 msk vetemjöl, 3 msk strösocker, 2 msk kakao, 1 tsk vaniljsocker. 3 msk mjölk

Tillbehör: 1 12 dl vispgrädde, 1 dl färska eller frysta hallon

Gör så här:

Lägg smöret i en porslinsmugg som rymmer ca 3 dl. Smält det i mikrovågsugn ca 30 sek. Blanda ner övriga ingredienser och rör till en slät smet. Fördela hälften av blandningen i en lika stor mugg. Tillaga i mikrovågsugn 1 -1 ½ min, de ska vara lite kladdiga. Vispa grädden och servera den till, garnera med hallon.

Kladd-muggkaka

Ingredienser för 2 st muggar:

4 msk strösocker, 4 msk vetemjöl, 0,5 tsk vaniljsocker, 3 msk kakao, 2 msk mjölk, 50 gram smält smör 1 ägg

Gör så här:

Smält smör. Blanda de torra ingredienser och tillsätt senr ägg, mjölk och smör. Blanda till en jämn smet och häll upp i två mindre koppar eller mindre formar. Grädda i mikron i ca 30-60 sekunder.

Toppa gärna med vispgrädde och/eller lite glass plus bär och lite kolasås.

 

 
 Pepparkaksmuggkaka
 
 
1,5 dl havregryn, 1 msk kokosmjöl, 1 tsk bakpulver, 1,5 tsk pepparkakskrydda, ½ mosad banan,
1 msk kvarg, 2 msk mjölk, 2 äggvitor och hackad mandel

Mixa havregrynen och blanda i alla ingredienser till en slät smet. Häll smeten i en smord mugg o ställ i mikron på full effekt i ca 90 sek. Vänd sen över på en tallrik och servera med valfri sås (ex vaniljsås) och hackade mandlar.

 

 
 
Kokosmuggkaka
 1,2 dl havregryn, 1 msk kokosmjöl, 1 tsk bakpulver, 1 msk strösocker, 1 tsk vaniljarom
2 msk riven kokos, 2 äggvitor, 2 msk äppelmos, 3 msk mjölk

Frosting:
75 g lättkvarg/kesella
75 g minikeso
1 tsk rivet limeskal
2 tsk strösocker
några droppar limejuice

 Mixa ihop alla ingredienser till muggkakan med en stavmixer. Häll smeten i en smord stor mugg/skål och ställ in i micron på full effekt i 1-1,5 minut. Se till att den inte svämmar över!
 Mixa ihop ingredienserna till frostingen med stavmixer tills det blir en slät kräm. Bred frostingen över muggkakan och strö lite riven kokos över.
 
 
Ha en bra dag med er. Kram <3 
1 FrökenTV, bloggen om tv och film:

skriven

tack för tips

Svar: Tack själv för att du besökte min blogg.
BrunettGunda

2 inredningsinsp:

skriven

Herregud vilka underbara bakverk!! enkla och sååå himla goda tack!!

Svar: Ja jättebra när man är sugen på nåt gott, och slippa vänta så länge när det står i ugnen. Tack för kommentaren!... Gunilla
BrunettGunda

Matbloggstoppen

Kommentera här: