Snabba och enkla muggkakor


Chocochock muggkaka

Ingredienser:
3 msk Smör, 3 msk vetemjöl, 3 msk strösocker, 2 msk kakao, 1 tsk vaniljsocker. 3 msk mjölk
Tillbehör: 1 1⁄2 dl vispgrädde, 1 dl färska eller frysta hallon
Gör så här:
Lägg smöret i en porslinsmugg som rymmer ca 3 dl. Smält det i mikrovågsugn ca 30 sek. Blanda ner övriga ingredienser och rör till en slät smet. Fördela hälften av blandningen i en lika stor mugg. Tillaga i mikrovågsugn 1 -1 ½ min, de ska vara lite kladdiga. Vispa grädden och servera den till, garnera med hallon.
Kladd-muggkaka

Ingredienser för 2 st muggar:
4 msk strösocker, 4 msk vetemjöl, 0,5 tsk vaniljsocker, 3 msk kakao, 2 msk mjölk, 50 gram smält smör 1 ägg
Gör så här:
Smält smör. Blanda de torra ingredienser och tillsätt senr ägg, mjölk och smör. Blanda till en jämn smet och häll upp i två mindre koppar eller mindre formar. Grädda i mikron i ca 30-60 sekunder.
Toppa gärna med vispgrädde och/eller lite glass plus bär och lite kolasås.


Mixa havregrynen och blanda i alla ingredienser till en slät smet. Häll smeten i en smord mugg o ställ i mikron på full effekt i ca 90 sek. Vänd sen över på en tallrik och servera med valfri sås (ex vaniljsås) och hackade mandlar.


2 msk riven kokos, 2 äggvitor, 2 msk äppelmos, 3 msk mjölk
Frosting:
75 g lättkvarg/kesella
75 g minikeso
1 tsk rivet limeskal
2 tsk strösocker
några droppar limejuice
Mixa ihop alla ingredienser till muggkakan med en stavmixer. Häll smeten i en smord stor mugg/skål och ställ in i micron på full effekt i 1-1,5 minut. Se till att den inte svämmar över!
Mixa ihop ingredienserna till frostingen med stavmixer tills det blir en slät kräm. Bred frostingen över muggkakan och strö lite riven kokos över.

skriven
tack för tips