Halloncheesecake
Jag måste bara göra denna goda kaka någon dag. Den ser så god ut.
Frusen halloncheesecake

Botten:
- 15 stycken digestivekex
- 100 gram smör
Fyllning:
- 5 stycken ägg
- 1.5 deciliter strösocker
- 150 gram philadelphiaost
- 1 styck limerivet skal
- 2 teskedar vaniljsocker
- 250 gram hallon
- 2 deciliter vispgrädde
Garnera med:
- 125 gram hallon
- mynta
Gör så här:
Botten: Lägg kexen i skålen till matberedaren med kniven monterad och kör dem till smulor. Smält smöret. Blanda smör och kexsmulor i en bunke. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form botten som är 24 cm i diameter med löstagbar och tryck ut kexsmulorna.
Fyllning: Dela äggen i gulor och vitor och lägg vitorna i en ren skål. Lägg äggulorna i en kastrull med socker och ost. Sjud försiktigt under omrörning tills krämen tjocknar. Kyl i kallt vattenbad.
Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa grädden. Tillsätt limeskal, limesaft, vaniljsocker och hallon till äggkrämen. Blanda försiktigt ner grädden.
Vänd ner äggvitorna och häll fyllningen i formen. Täck över med frysfolie och frys i minst 6 timmar. Ta ut cheesecaken ca 20 minuter före servering. Garnera med hallon och mynta.