Uppbyggt igen efter 101 år





Lite gamla interiörbilder.








Ingredienser
500 g mandelmassa
3 ovispade äggvitor
2 dl vanilj eller marsankräm
ca 4 dl vispgrädde
1 burk ananas (ca 450 g)
Till garneringen:
1.5 msk florsocker, 1 msk vatten
vispgrädde, ananasskivor, röda cocktailbär
Grovriv mandelmassan och blanda den med äggvitorna till bredbar konsistens. Markera på bakplåtspapper 2 runda bottnar med ca 26 cm diameter. Bred ut smeten på papperet. Grädda i ca 200 graders värme tills de blivit svagt gulbruna.
Lossa dem när de kallnat.
Bred ut vaniljkrämen på den understa botten. Låt ananasskivorna rinna av. Finhacka ca 4 av dem och blanda med nyvispad grädde. Vill du använda grädde till garnering så ta undan den först. Bred ut ananasgrädden ovanpå vaniljkrämen och lägg på botten nr 2.
Gör glasyr av florsockret och vattnet och
bred ut den ovanpå. Dekorera sedan med
resterande ananasskivorna i bitar, bär och grädde.
(Om tårtan får stå ett dygn i kylen så blir den
bara saftigare)
Har ni besökt konditoriet? Jag vill dit nu.
skriven
Jag har varit dit nån gång bara fastän jag bor inte allt för många mil bort. Så här i efterhand ångrar jag ju att jag inte var in fler gånger. Men jag ska definitivt åka dit och kolla in det nya.