Halloncheesecake

Jag måste bara göra denna goda kaka någon dag. Den ser så god ut.
 
Frusen halloncheesecake
 
Botten:
  • 15 stycken digestivekex
  • 100 gram smör

Fyllning:

  • 5 stycken ägg
  • 1.5 deciliter strösocker
  • 150 gram philadelphiaost
  • 1 styck limerivet skal
  • 2 teskedar vaniljsocker
  • 250 gram hallon
  • 2 deciliter vispgrädde

Garnera med:

  • 125 gram hallon
  •   mynta

 

Gör så här:

Botten: Lägg kexen i skålen till matberedaren med kniven monterad och kör dem till smulor. Smält smöret. Blanda smör och kexsmulor i en bunke. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form botten som är 24 cm i diameter med löstagbar och tryck ut kexsmulorna.
 
Fyllning: Dela äggen i gulor och vitor och lägg vitorna i en ren skål. Lägg äggulorna i en kastrull med socker och ost. Sjud försiktigt under omrörning tills krämen tjocknar. Kyl i kallt vattenbad.
 
Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa grädden. Tillsätt limeskal, limesaft, vaniljsocker och hallon till äggkrämen. Blanda försiktigt ner grädden.
 
Vänd ner äggvitorna och häll fyllningen i formen. Täck över med frysfolie och frys i minst 6 timmar. Ta ut cheesecaken ca 20 minuter före servering. Garnera med hallon och mynta.
Matbloggstoppen

Kommentera här: