Enköpings parker

Här i stan har vi väldigt vackra parker, så det är många som kommer hit på parkvandring. Man kan t o m åka ett litet blått tåg runt alla parker eller runt Enköping på sightseeing. Smidigt va? Tyvärr verkar säsongen för detta nästan vara över. En chans att se parkerna via blåa tåget finns kvar, lördagen den 12 sept (se länk: http://www.enkoping.se/files/pdf/turism/Guidningar2015.pdf )
 
Ville mest visa bilderna från en del av parkerna. 
Här kommer lite bilder som är hämtade från turistbyrån. Även info från Enk kommun.
 
Längst fram silvermartorn / Eryngium giganteum, till vänster strandveronika / Veronica ’Pink Damask’, bakom blånepeta / Nepeta grandiflora ’’Pool Bank’. I bakgrunden en av de cylinderformade bokhäckarna. Drömparken.
 
 
Drömparken söderifrån.
 
Till vänster kransveronika / Veronicastrum virginicum ’Diana’, till höger brunröd daglilja / Hemerocallis fulva och bakom amerikanskt älggräs / Filipendula rubra ’Venusta’ och ruta / Thalictrum ’Elin’ Drömparken.
 
 
 förgrunden silvermartorn / Eryngium giganteum, till höger stor plymastilbe / Astilbe chinensis var. Taquetii ’Purpurlanze’, dessutom smalt fackelblomster / Lythrum virgatum ’Morden Pink’ och purpurmejram / Origanum laevigatum ’Herrenhausen’ Drömparken
 
 
Amerikanskt älggräs / Filipendula rubra ’Venusta’  i mitten, stor plymastilbe / Astilbe chinensis var. Taquetii ’Purpurlanze’ framför och ruta / Thalictrum. Drömparken
 
 Låt Parktåget visa parkerna!

Enköpings parker lockar besökare från hela världen. Parkerna erbjuder en mångfald av perenner, lökväxter, prydnadsgräs, exotiska tr...äd och buskar. Under en och en halv timme i Parktåget guidas du av kunniga guider och ser de flesta av Enköpings parker och andra sevärdheter. Guiderna har flera års erfarenhet av guidningar och arbete ute i parkerna.

Här ser du Parktåget åka genom Enköpings mest kända park, Drömparken, och förbi turistbyrån på Rådhusgatan. Parktåget kostar 85 kronor per person och 40 kronor för barn upp till 16 år.

För mer information och bokning av plats på parktåget, ring turistbyrån på 0171-62 50 40 eller gå in på turistbyråns webbplats: www.enkoping.se/swwwing/app/cm/Browse.jsp?PAGE=6154

 

Sist men inte minst kommer bilder från parken vid Gustav Adolfs plan:

 
 

 

Löwengrips torrschampoo

God kväll på er, eller snarare god natt :D  Jag beställde nyss Blondinbellas torschampoo plus lite annat.
Såg på facebook på hennes sida att man får köpa tre av hennes produkter "Löwengrip Care & Color" och betala för två, så jag ville passa på. Jag har läst och hört så mycket om att hennes torrschampoo är så bra.
 
Har aldrig testat det i hela mitt liv, så tyckte det var dags haha! Ibland när man försover sig och inte hinner duscha och tvätta håret så kan det kanske vara bra med ett sånt. Jag har alltid tyckt att det verkar lite skumt att bara göra rent håret på ytan, men har nu ändrat mig....tror jag. Jag får testa och se om det är något att ha iaf.
 
Detta beställde jag:
Deodorant
 
Köpte två av dessa, eftersom en blir gratis. Kanske ger bort den ena  i julklapp :)
 
Och mascaran är det rea på och kostar bara 55:- istället för 99:-
(Lumenes Eye Dramatizer Volume Boosting Mascara ger fransarna
en överlägsen volym tack vare dess bodybuilding konsistens).
 
Erbjudandet om "Köp tre betala för två" gäller bara till kl 12 i morgon måndag.
 
HÄR hittar du produkterna hos Nordic feel.
 
 
Avslutar inlägget med en rolig historia, den roligaste jag läst eller hört på väldigt länge.
Skrattade nästan hela dagen i går åt den. Försökte berätta den för karln min, vilket jag klarade till slut, men jag bara fnittrade och skrattade hela tiden när jag skulle berätta den. Hahaaa!
Nu hoppas jag att ni fick er ett gott skratt innan ni ska sova.
GOD NATT!

Zalando och Nelly.

Åh så mycket fint det finns att köpa här. Blir så sugen att beställa lite kläder och kanske en väska. Jag har alltid gillat jeansfärgen, och det är så kul att det är inne igen. Det är så bra hos Zalando också, för det är gratis frakt och gratis retur. Och dem har massa varor på rea.

Kollage Tilde Fröling
 
1 skjorta | 2 jeans | 3 solglasögon | 4 klocka | 5 skor | 6 väska
 
Och barnkläder till barnbarnet vill jag ofta köpa, men har lugnat ner mig lite. Jag kan ju inte överösa ungen och skämma bort honom hur mycket som helst. Men det är oftast kläder jag köper och inte en massa leksaker.
Dem små liven växer ju ur allt så fort.
 
Nelly har också gratis frakt och massa rea, och mycket snyggt som man vill ha.
 
Nej nu ska jag fortsätta titta på Dobidoo :D
 
Sponsrat inlägg