When I held ya

Hej på er. Jag lyssnar på min älsklingslåt just nu. En bland många andra ...med Moa Lignell. Vilken tjej va? Hon skrev låten alldeles själv också.
 
Här kommer den:
 

Het fläskfilé i kokosmjölk med zucchini och citron

Nu hittade vi äntligen billig fläskfilé på coop förra veckan. Köpte flera stycken. Och idag såg jag att ica maxi har för 59:-/kg. Jag är så sugen att göra denna maträtt i helgen, (Het fläskfilé i kokosmjöjk med zucchini och citron.) Har gjort den ett par gånger förut, och det är jättegott!
 
Här kommer receptet: (som för övrigt är hämtat från tasteline´s sida). Har tyvärr ingen bild för tillfället eftersom jag ej fotat maträtten förut. Men kan fixa det sen, om jag kommer ihåg ...med mitt glömska minne haha! Det är för 4 personer, men lite snålt tilltaget som vanligt. När gubben och jag gör detta på en fläskfilé blir det bara till oss + liten matlåda. Men vi äter kanske som hästar ....gnägg ;) Jag brukar skippa citronerna och ha i lite citrongräs istället. Och så brukar jag ha i hela champinjoner och röd paprika, som jag också fräser på.
 
400 gram
                                1 st
                                4 st
                                2 st
1 msk
1,25 st
                                1,25 tsk
                                5 dl
                                1,25 st
                                0,62 st
 
Tillagning
¤  Skär filén i skivor. Skär zucchinin i bitar, salladslöken i tunna skivor och finhacka vitlök.
¤. Stek fläskfilé i oljan tills den fått färg. Tillsätt sedan lök, vitlök och chili, stek i två minuter och tillsätt zucchinibitar. Stek ytterligare fem minuter och   smula i buljongtärning och currypastan.
¤  Häll i kokosmjölk och koka i 10-15 minuter. Riv i citronskal, rör runt.
    Servera med basmatiris eller fullkornsnudlar.

Underbar gatukonst o loppis

Hej, äntligen torsdag. Det känns som fredag för mig och gubben varje torsdag. För hans arbetsvecka är söndag till torsdag. Igår var jag och hälsade på en kär vän, som jag inte träffar så väldigt ofta. Då pratade hon om att det är loppmarknad på torget på lördag, här i Enköping. Det är hyresgästens dag, och det ska finnas en trubadur, hoppborg, korv och kaffeförsäljning. Så får man hyra plats för bara 25:- och stå och sälja sina prylar.
 
Jag och gubben, min mamma och min syster har anmält oss. Hoppas nu bara på att det blir uppehåll, så att vi slipper regn. Måste fixa fram lite loppisgrejer idag.
 
Jag hittade förresten sån häftig Street Art på nätet. Vad tycker ni? Visst blir man glad av att se såna påhittiga konstverk ute i naturen mm, Jag blir i varje fall det. Måste visa er lite bilder som jag hittade:
 
 
Klicka på texten ovaför för att komma till sidan med fler bilder!