Bakat bröd

Jag har bakat bröd för jag orkade inte ut och handla det. Jag blandade i lite fullkornsmjöl, grahamsmjöl och vetemjöl, sirap, torrjäst, lättmjölk, margarin, vatten och salt. Gräddade nederst i ugnen i 175 grader i ca 35 min. Och hör och häpna. . brödet blev jättegott :-)
Jag har inte skrivit något recept, men om ni tar ca 50 g jäst, lite socker till jästnäring, smält 150 g margarin eller för nyttigare alternativ så använd ca 1 dl oliv-eller rapsolja, 4-5 dl vatten el lättmjölk, 2 msk sirap, 1 tsk salt.
Jag tog sen ca 1 dl rågmjöl o 1 dl grahamsmjöl och resten vetemjöl för jag ville inte ha så jättegrovt bröd denna gång. Svårt att säga hur mycket mjöl det ska vara. Jag har bara i på känn ...tills det blir lagom o att det går bra att knåda o ej för kladdigt. Men gör alltid degen hellre lite kladdig än inte alls, för då har man haft i för mycket mjöl. Blir mer poröst och luftigt om du är försiktig med mjöl och har i precis så mycket som behövs för att kunna baka ut ;) 
 
Jag hade två brödformar till degen. Fick jäsa ca 20 min under handduk.
Penslade med ägg och strödde på krossade linfrö.

kryssning

Hej. jag fick en överraskningskryssning av mina vänner på min födelsedag. Vi åkte i fredags och kom hem igår kväll. T o m lyxhytt hade dom fixat. Vi hade jättekul på resan, och vi var 13 st som åkte. Jag och gubben hade dubbelsäng och tv i hytten :-) Jag har aldrig haft sån fin hytt någon gång. Men resan går så himla fort bara. Skulle kunnat vara kvar nån dag till när man har så bekväm hytt. Min dotter hade ordnat allt och jag är så tacksam och glad att hon och dom andra ville fira mig på dettasätt. Tack igen!blogg

åh gud vad bra, Nu funkar det äntligen att blogga från mobilen.

Fick vackra blommor igår av min älskling, för jag fyllde år. Hela 50 st år :-) Fy så gammalt det låter. Vi är lediga idag, så vi har åkt till Hälla shopping.