Sätt färg på ditt hem!

Känns det grått och kallt inne, då kanske du har bara vita eller gråa väggar och för lite färg. Eller så älskar du redan färger och vill ha ännu mer. Utan att vi tänker på det styr färgerna vår vardag. Grönska, blommor, inredning och färgstarka kläder påverkar oss både mentalt och fysiskt. Färger påverkar vårt humör och våra känslor.
 
Det känns ombonat, mysigt, tryggt och varmt med färg och det får dig även att må bra på olika sätt.
Läs längre ner om färger.
 
GundaShop har fem stora härliga väggtyger / bonader / överkast / möbeltyg. Här är ett av dom:
Här hittar du de vackra tygerna i min webshop GundaShop.se
 
Så påverkar färgerna oss:
 
BLÅTT
Blått förknippas med lugn och ro, och har visat sig lindra både stress och spänningar i kroppen. Eftersom färgen är en kall färg fryser vi lättare i ett blått rum än i ett rött eller gult, men ett blått rum sägs däremot öka vår kreativitet. Ett blått sovrum sägs vara bra för någon med sömnproblemen, men är å andra sidan förödande för sexlivet och i för stora doser kan färgen skapa depression.
 
BRUNT
Den bruna färgen stimulerar våra praktiska talanger och sägs vara bra för människor med dålig koncentrationsförmåga. Färgen gör oss även harmoniska och lugna.
 
GRÖNT
Grönt är en harmonisk färg med lugnande effekter. Använd den gröna färgen om du känner att du behöver mer trygghet i livet. Grönt sägs även ha en läkande effekt och sägs vara en bra färg att bära på anställningsintervjuer – eftersom att det drar tankarna till pengar.
 
GULT
Gult är förknippat med optimism, glädje och energi. Färgen sägs skärpa både vårt minne och vår tankeverksamhet. Gult rekommenderas därför till lata personer, och är även bra att använda som färg i arbetsrum, då gult starkt förknippas med vårt intellekt. Gula rum sägs även vara effektivt mot depressioner.
 
ROSA
Den rosa färgen har en lugnande verkan och sägs vara bra att använda sig av under depressioner. Rosa används nämligen ofta i terapi för att behandla aggressioner och sorg. Det är därför även en bra färg om du återhämtar dig efter en separation, eftersom den är förknippad med kärlek och stöd.
 
RÖTT
Om du vill synas ska du klä dig i rött – den drar till sig blicken och får oss att känna oss starka. För stora doser av färgen kan däremot väcka aggressioner, påverka vår energinivå, ge en stressande effekt med bland annat ökat blodtryck, puls och hjärtfrekvens. Men rött ger även värme och kan öka blodcirkulationen, väcka sexlusten, skärpa uppmärksamheten och ge självsäkerhet.
 
Trevlig helg på er allihopa!
 
Matbloggstoppen

Kommentera här: